Ajuntament d'Eslida

Fonts
Font de Sant Josep:
Fuente de San José

Es troba al peu de la Penya Miron. Té 3 canelles d’escàs caudal. Les seves aigües tenen propietats organolèptiques. Drena entre rodé. Dispossa d'una zona d'esplai.

 

Font de Fosques:
Fuente de fosques

És la de més prestigi i coneguda del municipi. Té 6 canelles. Disfruta de reconeixement mineromedicinal per dolences renals. La seva aigua te poc contingut en sals minerals, així afavoreix la diüresis. S'arriba per la carretera d'Ain, al passar el pont del barranc d'Eslida, per una pista de formigó que puja cap el paratge de Fosques.

 

 

 

Font de Fonillet:

 

Fuente de Fonillet

 

Està en el cim mes alt del terme, 972 m. És un manantial aqüifer de poc recorregut subterrani i amb poc contacte amb el sol, per això es un aigua escassament mineralitzada. Destaca per les seves propietats diürètiques. Drena entre arenisques rojes. La font està enmarcada en un paratge roig i verd. L'acondicionament del lloc és molt agradable, amb murs de pedra que aïllen recintes de pins.

 

Font de Matilde:

Fuente de Matilde

Hi ha dos fonts: una en la part de baix, per la que surt molt poca aigua, i un altra més cap a dalt, per la que surt més aigua. És un aigua lleugera i agradable. Drena entre rode. Hi ha paellers i taules junt al barranc. S'arriba per la carretera d'Eslida a Artana, a uns 500 m. d'Eslida es desviem per una pista asfaltada que creua el Barranc de Castro i més tart es bifurca en dos, la font es troba cap a la dreta.

 

Font de Castro:
Fuente de Castro

 

Junt al barranc del mateix nom. No te quasi caudal, destaca per la seva fredor, donat que la seva temperatura es troba als voltants dels 12º. Drena entre arenisca roja. S'arriba per la carretera d'Eslida a Artana, a uns 500 m. d'Eslida es desviem per una pista asfaltada que creua el Barranc de Castro i més tart es bifurca en dos, la font es troba cap a l'esquerra.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal