Ajuntament d'Eslida

Parc natural
Logo de Parcs NaturalsEstà situat al sud de la província de Castelló. Comprén 19 municipis, els quals 11 tenen tot el seu terme municipal dins del parc (Aín, l'Alcúdia de Veo, Almedíjar, Azuébar, Chóvar, Eslida, Fuentes de Ayódar, Higueras, Pavías, Torralba del Pinar i Villamalur); mentres que els 8 restants (Alfondeguilla, Algimia de Almonacid, Artana, Ayódar, Matet, Suera, Tales i Vall de Almonacid), només estan inclosos en part. Ocupa un total de 31.000 hectàries, sent així el segon major espai natural protegit de la Comunitat Valenciana i el primer de la provincia de Castelló.
Eslida és l'entrada al Parc pel sud.

En el Parc Natural de la Serra d'Espadà  trobem clars exemples del seu passat, ja que la seua economia es basava en l'ús i aprofitament dels seus recursos naturals, alguns d'ells inclús perduren, com l'extracció del suro, l'apicultura, l'oli, les cireres, l'aigua...
Principalment hi ha cultius d'oliveres, garroferes, ametlers, cirerers i altres fruiters.
Inclús queden neveres o pous de neu, que eren utilitzats per a guardar el gel, que després venien als municipis de la Plana Baixa. La nevera de Castro va ser utilitzada fins al segle XVIII.

La flora del parc es caracteritza per posseir masses boscoses de suredes i de pi roig principalment. Una altra característica són els seus matolls, en els que podem trobar brucs, ginebres, torbiscos ... Altres arbres o arbustos que podem trobar són: castany, teix, roure martinenc o “roure reboll”, grèvol, l'avellaner, el server... a més també posseïx espècies d'interés científic o biològic com la “bracera”, “ el clavellet de roca”, “l'herba de llunetes”, “ el periquito de sureda” i “ la ginesta de sureda”.

Entre la fauna característica del parc podem trobar: renocs, fardatxos, sargantanes, serps, diversos tipus d'àguiles, mussols reals, el pit-roig, el formiguer, el pinsà, porcs senglars, rabosots, genetes …

Enllaços Externs:

Pàgina dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal