Ajuntament d'Eslida

Sendes i camins

Sendero El GR-36 és una de les tres sendes de llarg recorregut que passen per la Comunitat Valenciana. Va des de Montanejos fins a la Vilavella, podent realitzar-se en diverses etapes. La senyalització és horitzontal amb marques roges i blanques. Recorreix un total de 65 quilòmetres, transcorrent per antics camins de ferradura o bé per pistes forestals. A Montanejos enllaça amb el GR-7. El seu grau de dificultat és mitjà. Concretament per a Eslida, la Senda G-36 permet unir la nostra localitat amb La Vilavella en un recorregut de 14,7 quilòmetres i amb l'Alcúdia de Veo després de caminar durant 13,4 quilòmetres.

El PR-CV-137 va des d'Artana a Eslida. Té un recorregut d'11,2 km. El seu grau de dificultat és baix. Promogut per la Societat d'Amics de la Serra d'Espadà, la senda ens acosta al Castell d'Artana, a mines de diversos metalls i al Castell d'Eslida, entre altres punts d'interés.

En cas de voler saber més dades sobre esta senda només has de punxar ací.


  • El PR-CV-138 que recorre els termes d'Eslida i Chóvar. És un recorregut de 6,8 Km., podent realitzar-lo en un sol dia. El seu grau de dificultat és mitjà. També promogut per la Societat d'Amics de la Serra d'Espadà, ens porta a la Font de Matilde, al Castillo d'Eslida, a la Font, al Castillo i a la Nevera de Castro, per a concloure visitant el Castillo de Chóvar.

    Per a més informació, pot visitar la fitxa en format PDF de la senda punxant ací.

    El SL-CV 101 "Font dels Llops- coll Roig" , té una distància de 5,92 km i es fa amb un temps aproximat de 2h 33´. Passa per la font dels "Llops" , l'Alt de la Costera on es veuen magnífiques vistes d'Eslida i Artana. Pic, el qual en la guerra civil, va ser un lloc estratègic per la seua àmplia zona de visibilitat, Allí es troben nombroses trinxeres de quan a la guerra.

El PR-CV-352 Duració: 4 h 49´ Longitud: 11,60 km Dificultat: mitjana Desnivell acumulat: 628 m El PR-CV-352 naix en la Plaça del Molí d'Eslida, passa per la mina de Blavet, arriba al Puntal de l´Aljub, baixa pel coll de Barres, enllaçant amb el GR-36 i passant per la Font de la Figuera i Les Escaletes. És un dels senders que han sigut rehabilitats a fi de potenciar el turisme d'interior i el turisme mediambiental. L'itinerari del PR-CV-352 comença amb l'eixida de la població, per la carretera de Chóvar. Es tracta del camí vell d'Eslida a Chóvar que remunta cap al barranc d'esta última localitat. El barranc de Chóvar sol portar un filet d'aigua. El paisatge que allí es troba és típic de la Serra Espadà, amb predomini de suredes, alguns pins negres i vegetació de ribera en la zona del barranc. La senda contínua pel barranc de l´Oret, que encara que normalment es trobe sec està cobert per una frondosa vegetació, arriba a la font de La Figuera i a la font de l´Oret, passant per la font de Les Escaletes, per a després agafar la carretera de Chóvar que ascendix cap al castell d'Eslida. Pujant al castell, el senderista passarà per les Tres Creus d´Eslida i pel tossal dels Morts. Ací es pot observar una línia de trinxeres, vestigi de les batalles de la Guerra Civil espanyola. Seguint esta línia s'aconseguix finalment el Puntal de l´Aljub, un dels punts més alts de la zona i amb millors vistes al mar. Arribats a este punt, només queda descendir i tornar a Eslida, passant per la Nevera d'Eslida i el coll de Barres.

Imatges: 
2007_06240004_2.jpg
2007_06240016_2.jpg
2007_06240010_2.jpg
perfil puntal aljub.jpg
perfil sl font dels llops.jpg
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal